Kliniken & Institute … Institute Institut für… News

Pressemitteilungen

FORSCHENDE FORDERN MEHR SENSIBILITÄT BEI DER VERWENDUNG VON DNA-PROBEN ZUM SCHUTZ VON MINDERHEITEN
18.11.2021

AUFTAKTVERANSTALTUNG DES 3R-NETZWERKES BADEN-WÜRTTEMBERG
04.05.2021

NEUES "KRANKHEITSGEN" FÜR SELTENE KINDLICHE ENTWICKLUNGSSTÖRUNG ENTDECKT
08.04.2021

NEUES BADEN-WÜRTTEMBERGISCHES NETZWERK ZUR VERRINGERUNG VON TIERVERSUCHEN
04.03.2021

Preise und Auszeichnungen

Neueste Publikationen

Prognostic impact of hypochromic erythrocytes in patients with pulmonary arterial hypertension.
P. Xanthouli, V. Theobald, N. Benjamin, A. M. Marra, A. D’Agostino, B. Egenlauf, M. Shaukat, C. Ding, A. Cittadini, E. Bossone, et al.
Respir Res. 9 November 2021

Bi-allelic loss-of-function variants in KIF21A cause severe fetal akinesia with arthrogryposis multiplex.
R. J. Falb, A. J. Müller, W. Klein, M. Grimmel, U. Grasshoff, S. Spranger, P. Stöbe, D. Gauck, A. Kuechler, N. Dikow, et al.
J Med Genet. 5 November 2021

Isatuximab, carfilzomib, lenalidomide, and dexamethasone (Isa-KRd) in front-line treatment of high-risk multiple myeloma: interim analysis of the GMMG-CONCEPT trial.
L. B. Leypoldt, B. Besemer, A. M. Asemissen, M. Hänel, I. W. Blau, M. Görner, Y. Ko, H. C. Reinhardt, P. Staib, C. Mann, et al.
Leukemia. 3 November 2021

Translational pediatrics: clinical perspective for Phelan–McDermid syndrome and autism research.
Y. Sakai, S. Okuzono, C. P. Schaaf, S. Ohga.
Pediatr Res. 26 October 2021

Prevalence of the GFI1-36N SNP in Multiple Myeloma Patients and Its Impact on the Prognosis.
C. Khandanpour, C. Eisfeld, S. C. Nimmagadda, M. S. Raab, N. Weinhold, A. Seckinger, D. Hose, A. Jauch, A. Försti, K. Hemminki, et al.
Front. Oncol.. 25 October 2021

Weitere Publikationen

Institutskolloquium

12.01.2022 Lisa Wiesmüller